Spannend emotioneel

Natasja (Tazzy) J. 05 november 2025
Hilda Spruit- Dwaallichtjes: De geur van Azahar

De familie geschiedenis van de familie uit Geestverwanten. Deburgeroorlog in Spanje is nog maar net voorbij. Mensen zijn nog steeds doodsbang voor het Franco regime. Isabella groeit op in het familiebedrijf van haar vader: ze telen sinaasappelen. Maar het meisje blijkt al heel jong een bijzondere gave te hebben. Ze ziet dingen. Ze weet het als mensen doodgaan. Ze ziet geesten. De familie vecht tegen het ongeloof en de mensen die haar als duivelsgebroed zien. Een heksenjacht volgt. Zal ze ooit nog ergens veilig zijn? Die angst zal altijd blijven bestaan. Een nieuwe kans, een leven met een schone lei beginnen. Ze kijken er naar uit. Maar haar gave kan nooit lang, onopgemerkt blijven,toch……… En de geesten laten haar niet met rust. Moet ze binnenkort, weer ergens opnieuw beginnen met haar oma?

Een zeer emotioneel verhaal. Deze vrouw heeft zoveel meegemaakt in haar leven. Ze probeert haar gave te negeren. Maar op een moment kan dat niet meer. Doodsbang om weer opgejaagd te worden, helpt ze de geesten toch. Maar al snel worden er mensen boos op haar.

Ik moest echt af en toe flink slikken en zelfs een traantje wegpinken.

Het einde is vrij open. En dat heeft een reden: het wordt een tweeluik. Het verhaal van deze vrouwen is nog niet afgelopen. Het smaakt naar meer. En ik wil het gewoon weten.

De wereld van geesten en mensen die op het randje van de dood staan is mooi op papier gezet. Ik zag het voor me tot leven komen. Ik dacht op een moment wel te weten hoe de vork in de steel zat. Maar het was toch weer net even iets anders.

5*****

Meer recensies van Natasja (Tazzy) J.

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.