Te verwarrend
n dit boek neemt de auteur je mee, naar een wereld die al ruim 4000 jaar bestaat. De sfeer is middeleeuws (Paarden, zwaarden etc). De wereld is aan het verliezen van de duisternis. Duistere krachten krijgen steeds meer overmacht. Arthys probeert samen met zijn 2 medereizigers te voorkomen dat de duisternis wint. Chaos en oorlog beginnen de wereld te beheersen. De kracht van de Goden is bijzonder. Maar is deze ondergang nog wel te stoppen? Als lezer voel je dat de duisternis wint. Het gaat steeds meer overheersen.
Ik vond het heel moeilijk om in het verhaal te komen. De schrijfstijl beviel me niet. Het is geen boek dat vlot doorleest. Het taalgebruik van de personages, kun je deftig noemen.
Meteen aan het begin, krijg je al veel namen, plaatsen en geschiedenis voorgeschoteld. Ik had echt heel graag een namenlijst gezien of een verwijzing naar deze gebeurteniseen, achterin het boek. Want het is best een complex verhaal, even een naam of gebeurtenis opzoeken, was fijn geweest. Hierdoor kwam ik gewoon niet in het verhaal. En ik vond het behoorlijk veel informatie. Als er zo veel op me afkomt, is dat te verwarrend. Ik kon hierdoor ook weinig van de informatie vasthouden/onthouden. Ik las het en het was meteen weer uit mijn hoofd.
De hoofdstukken zijn vrij lang.
De cover vind ik heel mooi. Licht tegen donker. Goed tegen kwaad en andersom.
De beschrijvingen zijn vaak tot in de kleinste details.
Ik werd helaas niet het verhaal ingesleurd. Jammer, maar helaas. Lezen is ook persoonlijk. Het was duidelijk niet mijn boek. Waarom, dat vertel ik allemaal in deze recensie.
Maar als het geen boek voor mij was… is het misschien wel een boek voor jou. De schrijfstijl pakte mij gewoon niet beet. Dat kan altijd gebeuren. Ik vind het heel jammer, maar ben er gewoon eerlijk over.
Het einde vond ik vrij duister, dat was wel een verrassing. Geen standaard einde. Maar als je geen feeling hebt met de personages en dat ook niet krijgt, is het een verhaal dat je leest, maar zo weer vergeet.
Als cijfer zit ik dan ook op een 5. Dat zijn 2,5 sterren.