Spannend verhaal
‘Diepe gronden “ geschreven door Nicolet Steemers.
Deze auteur heeft al een aantal boeken op haar naam staan al heb ik er daar nog niet een van gelezen.
Dit spannende intrigerende verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Laura.
Als Laura na achttien jaar weer contact krijgt met haar vroegere vriendin Cabi uit Roemenië, met de vraag of ze zin heeft om samen te gaan wandelen in de bergen is haar antwoord direct, ja graag. Laura heeft er enorm veel zin in en haar vriendin Martine lijkt het ook wel wat en wil graag mee.
Het Apusenigebergte in Roemenië is prachtig en het weerzien met Gabi heel hartelijk.
De drie vriendinnen gaan vol goede moed op pad en zetten aan het eind van de dag doodmoe maar voldaan hun tentje op.
De volgende dag blijkt dat Gabi niet meer in haar tent is en in geen velden of wegen te bekennen. Wat moeten Laura en Martine nu doen, zij besluiten terug te lopen naar de plek waar zij gestart zijn.
Dan volgt er een sinister spel wat een paar dagen duurt. Van minuut tot minuut maak je als lezer mee wat er hoog in de bergen zich afspeelt en wordt je steeds op het verkeerde spoor gezet. Je krijgt het gevoel dat je er zelf deel van uitmaakt.
De hoofdstukken zijn kort en worden heel beeldend beschreven, het spanningsveld is hoog en het leest prettig en snel.
Er zit een diepe onderlaag in het boek en het blijft je aandacht vasthouden.
Van de prachtige natuur krijg je als lezer ook een stukje mee.
Kortom een boek wat je niet snel vergeet.