Advertentie

Anne Faber raakt op 29 september 2017 vermist nadat zij een fietstocht is gaan doen. Haar vriend klopt bezorg aan bij haar moeder, want het is niet voor Anne om zo lang niets te laten horen. Diezelfde avond maken zij melding bij de politie van haar vermissing. En zo begint er een zoektocht die heel Nederland in zijn greep houdt. Waar is Anne?

Hans Faber beschrijft in Anne; een kroniek van een zoektocht, het verhaal vanuit de familie en vrienden van Anne. Tijdens de zoektocht is Nederland op de hoogte gehouden vanuit de media. Ik vind het interessant om het verhaal nu te kunnen lezen vanuit de ogen van de familie en vrienden van Anne. In het boek wordt super mooi en duidelijk de kant van de ouders en de familie verteld. De vragen waar zij mee zitten en dat ze alles willen doen om hun Anne terug te vinden.

Het boek is opgedeeld in drie stukken. De vermissing, het afscheid en de nasleep. Middels deze drie hoofdstukken krijg je op mooie wijze te zien hoeveel kracht en liefde de mensen in zich hebben. In 2017 heb ik de vermissing zelf ook op de voet gevolgd. Anne is vermist geraakt niet heel ver van mijn eigen woonplaats. Tijdens het lezen wordt heel gedetailleerd beschreven waar er gezocht wordt en ik zelf ken deze plekken ook. Dit maakt voor mij dat ik de plekken ook gelijk op mijn netvlies heb en de grootte  van het gebied ook helder heb.

Het zeer uitgebreide nawoord is geschreven door de vader van Anne, Wim Faber. Naast de emoties komt vooral de boosheid van Wim duidelijk naar voren. Boos over de fouten die er gemaakt zijn tijdens de eerste veroordeling van Michael P, maar ook boos door de onmacht.

Het boek is een rollercoaster aan emoties tijdens de zoektocht naar Anne. Ik heb het verhaal met een traan en een lach gelezen en kan het zeker aanraden aan andere om dit boek te gaan lezen.

Reacties op: Stil

335
Anne - Hans Faber Wim Faber
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker