Advertentie

Natan Z is een gevaarlijke moordenaar. Natan zit vast vanwege moord op 8 vrouwen (moeders van jonge kinderen), welke allemaal ongeneeslijk ziek waren. Hij zit gevangen in een TBS kliniek, maar dreigt door een fout van Justitie vroegtijdig vrij te komen. Zijn advocaat Reinier vertegenwoordigd hem al langere tijd en doet er alles aan om deze zaak te winnen. 

Suus werkt als therapeute in de kliniek en krijgt een overplaatsing naar de afdeling waar Natan zit. Een wens die van haar in vervulling gaat. Suus probeert tijdens haar werk steeds dichter bij Natan te komen. Zij speelt een gevaarlijk spel met hem, maar heeft niet door dat zij ondertussen zelf een pion in zijn spel is geworden. Er gebeuren dingen in de kliniek die niet kloppend zijn en Suus gaat steeds verder op ontdekking uit. 
Ook de vrouw van Reinier doet onderzoek naar Natan, wanneer zij dringend een nieuw onderwerp nodig heeft voor een nieuw boek. Echter komt zij tijdens het onderzoeken ook achter informatie. Zij verblijft in Frankrijk om aan haar boek te kunnen werken, maar krijgt het daar behoorlijk voor haar kiezen. 
Uiteindelijk ontdekt ook Reinier steeds meer en is hij zich bewust van het feit dat hij probeert om een monster vrij te krijgen. 

Natan Z is een boek wat je het liefst in 1 ruk uit leest. Het boek wordt vanuit verschillende personages beschreven, waarbij je van te voren niet weet hoe deze mensen met elkaar in verband staan.

Het boek is spannend geschreven en de opbouw maakt dat je als lezer graag door wilt blijven lezen. Pas op de laatste bladzijde weet je hoe de ontknoping uiteindelijk is. De schrijfstijl van het boek is fijn, waardoor het boek gemakkelijk leest.

Een verrassende thriller, waarbij je van te voren niet kunt voorspellen hoe het gaat lopen. Natan Z is een aanrader als je van spannende boeken houdt.

Reacties op: Verrassende thriller

169
Natan Z. - Arjan Alberts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker