Genieten in de zon!

Lisanne89 Lisanne89
21 mrt 2019

Onder de sterren van Montpellier gaat over Cleo die de kans krijgt om naar Zuid-Frankrijk te vertrekken. Cleo wil graag weg bij de roddels en grijpt de kans met beide handen aan. Cleo gaat in Frankrijk aan de slag om het huis van de oom en tante van een vriendin om te knappen. Ondertussen geniet zij er van om even onzichtbaar te zijn en een afgelegen huis lijkt daarvoor de beste bestemming. Wanneer zij op ontdekking gaat in het huis en de tuin kan zij het niet laten even over de schutting te gluren naar de tuin van de buren. Cleo bedenkt zich geen moment, klimt over de muur en redt een beestje in de tuin.
Deze actie wordt opgemerkt door de buurman, welke zelf ook een reden heeft om onzichtbaar te willen zijn. Cleo is in eerste instantie wat terughoudend richting de buurman, maar bouwt al snel een toffe band met hem op. Samen ondernemen zij dingen en krijg je als lezer steeds meer te weten over beide personages.

Luc is mysterieus en als lezer weet je lange tijd weinig over hem. Dit maakt dat je als lezer zelf een beeld gaat creëren van hem (lees super knappe man!). Tijdens het lezen ben je erg benieuwd naar wat hij allemaal achter houdt. Ondanks de kleine tipjes van de sluier duurt het een poos voordat je dit helemaal ontrafelt. Met Cleo voelde ik gelijk een band, ondanks dat ik haar soms wat naïef vond.

Het boek is erg prettig geschreven, het verhaal is luchtig en leest vlot. Het zomerse sfeertje in het boek, zorgt ervoor dat het een heerlijk feelgood boek is voor in de zomer. En wat een mazzel dat ik dit boek heb kunnen lezen aan de Franse kust!
Het verhaal bouwt zich prettig op en doordat je achter de geheimen van beide wilt komen, maakt het mij nieuwsgierig naar meer. Ondanks dat het einde van het boek wel wat voorspelbaar is, vond ik het een fijn verhaal.

Meer recensies van Lisanne89