Advertentie
    Onno van Rijen Hebban Recensent

Cate en Roan Fours zijn met hun twee kinderen tijdelijk in een nieuwe buurt komen wonen, omdat hun huis gerenoveerd wordt. Al snel blijkt dat in de buurt vrouwen worden betast. Owen Pick, woont met zijn tante in een huis tegenover de familie Fours. De Fours vinden hem een vreemde, enge snuiter. Hij verliest zijn baan vanwege ongepast gedrag tegenover twee leerlingen. De Fours vermoeden dat de 33-jarige Owen, die nooit een relatie heeft gehad, degene is die vrouwen belaagt.
De 17-jarige Saffyre Maddox had, toen ze tien jaar was, een vreselijke ervaring. Ze gaat in therapie bij kinderpsycholoog Roan Fours. Na drie jaar besluit Roan de behandeling te beëindigen. Saffyre voelt zich in de steek gelaten door de enige persoon waarvan ze dacht dat die haar zou helpen. De echte reden van haar trauma heeft ze Roan nooit verteld. Ze gaat Roan volgen om wraak te nemen op zijn mislukte behandeling. Dan wordt op Valentijnsdag Saffyre vermist.

Het verhaal wordt verteld vanuit wisselende perspectieven: Saffyre, Cate en Owen. In principe gaat het om het vermiste meisje, maar alle betrokkenen hebben een geheim te verbergen. Alle drie vertellers blijken onbetrouwbaar, omdat ze allen een ander beeld hebben van de situatie. Thema’s zijn onder meer trauma, automutilatie, ontrouw, aanranding en onvrijwillig celibaat (incel). Dit maakt het verhaal naargeestig, maar op een manier dat het blijft boeien. De auteur verweeft de drie verhaallijnen subtiel en houdt de spanning erin. Een echte thriller is het boek niet, maar wel een fascinerend psychologisch mysterie.

Reacties op: Onbetrouwbare vertellers

1
Invisible Girl - Lisa Jewell
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners