Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

kerstmagie

Pederebooksandtravel 16 november 2023
De kerstboekwinkel een vlot geschreven boek met als hoofdpersonage Carmen. Carmen, die net voor kerst, zonder werk komt te zitten als het Londense warenhuis waar ze werkt failliet gaat. Aangezien ze geen inkomen meer heeft en haar appartement niet meer kan betalen moet ze terug naar haar ouders verhuizen. Geen leuke tijd voor Carmen. Haar oudere zus Sofia, wiens leven op rolletjes loopt, woont in Edinburgh. Drie kinderen, het vierde op komst en woont in een prachtige woning samen met haar man. Sofia is dus helemaal niet te vergelijken met Carmen. Ze zijn twee tegenpolen. Hierdoor voelt Carmen zich een grote mislukking. Haar zus Sophia wil Carmen altijd goede raad geven maar dat komt niet zo altijd binnen bij Carmen. Op aandringen van hun moeder heeft Sofia werk gevonden voor Carmen. Werk in een knusse kleine boekhandel in Edinburgh die met sluiting wordt bedreigd. Carmen moet deze kleine boekhandel van zijn ondergang redden.
Carmen verhuist naar het prachtige Edinburgh waar de boekwinkel van Mr McCredie staat die hoopt op een (kerst)wonder. Ze staat niet direct niet te springen om deze baan aan te nemen én bij haar zus te gaan wonen. Maar eens ze deze ouderwetse boekhandel gezien heeft is direct verliefd op deze winkel. Ze tovert deze winkel dat meer eenwinkel dat meer een “opslagplaats” is om tot een warme knusse plek. Daarbij wordt de band tussen Carmen en haar zus Sofia met de tijd die verstrijkt steeds hechter. Iets waar hun moeder alleen maar van kon dromen. Zal de kerst magie een ommezwaai geven in Carmen’s leven?

De schrijfstijl van Jenny Colgan is vlot, beeldend én ze weet het verhaal met humor te brengen. Door het afwisseling van goed uitgewerkte personages krijg je deze allemaal goed te kennen en vormt het verhaal in geheel en voelt compleet aan. Je krijgt direct jouw favoriete personages en personages die je minder graag hebt. Maar de kerstmagie is in elk geval volop aanwezig. Leuk boek voor deze tijd van het jaar.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Pederebooksandtravel