Advertentie

De orkaan, Leo genaamd, brult boven de rusteloze wateren in het oosten van de Atlantische Oceaan. Bruce Cable is de charismatische eigenaar van boekenshop Bay Books. Bruce heeft een voorkeur voor mooie vrouwen, fijne spijzen en goede dranken. En voor zeer zeldzame boeken. Hij gelooft in de legende dat Camino Island immuun is voor gevaarlijke orkanen. Maar daarin zal hij zich vergissen.

Mercer Mann, een geslaagde auteur is met haar vriend c.q. bodyguard Thomas door Bruce Cable uitgenodigd voor een diner. Het diner dat Bruce die avond voor zijn gasten, bestaande uit een groep bevriende auteurs, geeft is een succes. Leo wordt even besproken, maar algauw afgedaan als iets onbelangrijks.

Bruce gaat slapen en weet niet wat er boven zijn hoofd hangt. Dit in tegenstelling tot zijn werknemer Nick Stutton. Hij slaapt licht en als hij wakker is zet hij de tv aan. Hij ziet dat meteorologen in paniek zijn omdat Leo op Camino Island lijkt af te stevenen. Nick belt Bruce en zijn vrienden en brengt hen op de hoogte van het dreigende gevaar. De gouverneur raadt iedereen om te vertrekken. Bruce stuurt zijn personeel weg, behalve Nick Sutton. Het lijkt Nick wel spannend en blijft bij Bruce.

Leo geselt met volle kracht het eiland. Er blijft niet veel gespaard. En dan is het stil. Leo is voorbij. Bruce ziet dat de schade aan zijn huis meevalt. Maar de schade op het eiland is overweldigend. Terwijl Bruce en Nick aan het puinruimen zijn, krijgen zij van een agent te horen dat hun vriend Nelson Kerr, voormalig advocaat bij een groot kantoor in San Francisco en auteur, gewond geraakt was en is overleden. Ter plaatse gekomen ontdekt Nick zaken die erop lijken dat er meer aan de hand is dan een ongeluk. Hun vermoeden delen zij met de plaatselijke politie. Maar pas als het normale leven op het eiland weer op gang komt, is de politie in staat om een nader onderzoek in te stellen.

Nelson was bezig met het schrijven van een boek dat ging over verpleeghuizen waar demente mensen worden verzorgd. Een ziekte, gruwelijk en degeneratief. De eigenaren van die huizen zouden er financieel belang bij hebben om die mensen in leven te houden. Het manuscript bevat omstreden elementen. De vraag doet zich voor of dat iets met de dood van Nelson te maken heeft.

De Storm (2020) van auteur John Grisham bevat veel elementen die hij eerder gebruikte in Het Eiland, uitgegeven in 2017. Ook daarin komen Bruce en Mercer voor. De Storm wijkt af van Grisham’s belangrijkste onderwerp van juridische thrillers. Het doet echter niets af aan de bekende schrijfstijl van Grisham.

Reacties op: Grisham bewandelt een ander pad.

84
De storm - John Grisham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners