Advertentie

Ik mocht dit e-boek lezen voor de FB Sterrenthriller Leesclub van Luitingh Sijthoff, waarvoor dank.
Rechercheur Wu staat op twaalf dagen van zijn pensioen, wanneer hij wordt opgeroepen voor een zelfmoord van een marineofficier. Al snel blijkt het om moord te gaan, maar het leger wenst deze zaak snel naar zich toe te trekken en af te sluiten als zelfmoord. Maar dat is zonder rechercheur Wu gerekend.
In Italië wordt op ongeveer hetzelfde ogenblik een hoog Taiwanees politicus door sluipschutter Alex vermoord, die op zijn beurt het mikpunt wordt van een aanslag.
Al snel linkt Wu beide zaken en probeert hij de zaak op te lossen, liefst voor hij met pensioen gaat.
Wat speelt er? Zal rechercheur Wu in zijn opzet slagen?

Dit is het eerste boek in Nederlandse vertaling van Taiwanees topauteur Kuo-Li Chang.
Het boek is ingedeeld in drie delen, waarbij in het eerste deel de gebeurtenissen in Taiwan en Italië centraal staan, deel twee het onderzoek behelst en in het laatste hoofdstuk de zaken opgelost raken.
De auteur heeft een speciale schrijfstijl. Hij schrijft veel dialogen, die nogal direct zijn. Het is net alsof je als lezer een echt gesprek volgt. Heel speciaal en in het begin was het hieraan toch wat wennen.
Er zit ook erg veel animo, humor en actie in het verhaal. De verhaallijnen groeien gestaag, maar toch in hels tempo naar een redelijk goede en verrassende plot toe.
De schrijfstijl is vlot, maar ook erg beeldend en beschrijvend: het is net alsof we een filmscript lezen, je kunt je als lezer alles erg goed voor de geest halen.
Als lezer wordt je in dit boek ook van begin af aan met de neus op de feiten gedrukt dit in tegenstelling bij westerse thrillers, waar eerst een al dan niet uitvoerige beschrijving en aanloop de feiten voorafgaat.
De personages hebben naar mijn gevoel niet genoeg diepgang en mochten wat dieper uitgewerkt zijn.
Leuk is evenwel de kennismaking met de Taiwanese cultuur, hoe men daar de zaken politioneel aanpakt, hoe men omgaat met medemensen, hoe met woont en leeft … dit was prettig om lezen.
Een rode draad in het verhaal is de eetcultuur: veel roerbakken, veel gebakken rijst en eieren.
De cover van het boek is wat overweldigend: men wil teveel laten zien, waardoor ik niet direct geneigd zou zijn dit boek op te pakken.
Het boek was zeker geen afknapper, maar een echt wauw-gevoel was er evenmin. Toch een leuke aanzet om meer van deze auteur te lezen.
Ik waardeer het boek met drie sterren.

Reacties op: Intrigerende thriller uit Taiwan!

18
De sluipschutter - Kuo-Li Chang
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners