Complexe personages zonder voorspelbaarheid
♡leesclub-Cesaria♡
Het tweede boek in deze leesclub is Ave Cesaria. Dit is het vervolg op Circus Cesaria en je moet dit boek lezen als je het eerste deel gelezen hebt. Zo'n climax heeft een vervolg nodig.
#spoileralert
Ave Cesaria gaat dus verder waar Circus Cesaria stopte.
Emily vertrok uit het Circus op zoek naar zichzelf om haar verleden te kunnen verwerken. Al lopend heeft ze het gevoel dat de geschiedenis zich herhaalt. Alweer valt ze op een bankje in een park in slaap. Waar moet ze heen?
Tot ze de volgende dag langs een café loopt met een oproep op de deur. Werknemer gezocht!
In het Circus maakt Cesar, maar vooral ook Noah, zich grote zorgen. Het circus reist verder en Noah ontwikkeld door.
Emily vind een super plekje bij Hilda in het café. Een slaapplaats erbij inbegrepen en ze gaat ervoor om dit te laten slagen.
Ondertussen gaat er vanalles door haar heen.
Ze moet het verleden gaan verwerken en daarvoor moet ze die ene persoon zien. Ze moet met hem praten en naar hem luisteren, eerder kan ze het niet begrijpen.
Sanne schrijft hier een vervolg dat ik zelf nooit had kunnen bedenken en ook zeker niet zoals ik had gehoopt dat het zou gaan na het lezen van Circus Cesaria.
Alweer gaat Emily door een hele zware tijd en alweer komt ze in de problemen.
Met 1 verschil, nu heeft ze mensen die haar willen helpen. Nu kan ze erover praten, maar lukt dat ook?
Ik kan Sanne hier alleen maar complimenten geven. Als iets duidelijk wordt in dit verhaal is het dat Sanne voorspelbaarheid haat en houdt van complexe personages. Dat Emily worstelt is duidelijk, Sanne geeft de moeite, het verdriet, de angst, de liefde, de onzekerheid en de geborgenheid zo mooi weer. Zoveel verschillende emoties en zo bijzonder uitgewerkt.
Ik ben diep onder de indruk!
Ave Cesaria krijgt van mij ook 5☆☆☆☆☆