Uit het leven gegrepen!

Rcisca Rcisca
2 mrt 2023

♡ Huis van de herfst ♡

Sandra Konst was een tijdje terug op zoek naar mensen die haar nieuwe boek wilde lezen en recenseren.
Toen ik haar een berichtje stuurde werd ik ook uitgekozen en kreeg haar boek toegestuurdvan Uitgeverij Elikser.
Super bedankt daarvoor Sandra.

Huis van de herfst verteld het verhaal van Lucia die samen met haar zoontje Vito in Venetië woont. Als ze door het verlies van haar reukzin, de aandacht die haar zoontje vraagt en de oppas die het af laat weten ook haar baan kwijt raakt weet ze het niet meer. Ten einde raad vertrekt ze naar haar moeder op het platte land. Het gaat niet allemaal vanzelf, maar Lucia gaat aan de slag en begint de achtergebleven pompoenen weg te werken, contacten te leggen in het dorp en maakt zelfs vrienden. Tot de onenigheid tussen haar moeder en één van de afnemers weer flink oploopt. Lucia vlucht weer terug naar Venetië,  maar niemand laat haar los.

Als eerste wil ik iets zeggen over de cover van het boek. Persoonlijk val ik altijd voor zomerse plaatjes, ik ben dol op de zomer, maar dit boek in herfstkleuren met de gele voorgevel van de bakkerij erop trok mijn aandacht meteen. Zo vrolijk en gezellig!

Sandra heeft een heerlijk vlotte, cosy en beelden schrijfstijl. Elk plaatsje dat ze omschrijft zag ik voor me. De sfeer van het moment wist ze als geen ander over te brengen. Ik voelde de spanning van bepaalde momenten, maar ook de vrolijkheid kon ik tussen de regels door aanvoelen.

Lucia is een onzeker personage en heeft veel meegemaakt.  Door het verhaal heen ga je haar steeds beter begrijpen. Ook de andere personages zijn herkenbaar en uniek per persoon. Allemaal hebben ze hun eigen trekjes waardoor je ze ook aan het eind van het boek zult gaan missen. Bij Nonno en Signire Agente zou je zelf wel op het bankje willen kruipen voor een praatje. Bij Camila zou ik wel een lekker broodje willen halen en bij Tomasso en Allesandro zou ik wel een pizza willen gaan eten. Alles straalt een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer uit.

Sandra schreef een heel fijn verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde meeneemt en vasthoudt. Met thema's als familierelaties, vriendschappen, vluchten, en angsten overwinnen is het een boek dat uit het leven gegrepen is. Als je dan ook nog als bonus die fantastische pompoenrecepten achterin het boek cadeau krijgt is de cirkel rond.

Dit warme herfstverhaal krijgt van mij 4☆☆☆☆

Meer recensies van Rcisca