Een vlotte, luchtige feelgood die geen moment saai is.

Rcisca Rcisca
11 mrt 2023

♡ Liefde en Watermeloen ♡

We moesten er een poosje op wachten, maar hier is hij dan eindelijk.
Het tweede deel van de Love & Fruits serie van Isabelle Paz Soldan.
Na het schrijven van Liefde en Ananas had ze even een schrijfdip,  maar gelukkig kwam de daar ook weer uit.

Je krijgt toch spontaan zin in fruit als je de cover ziet. Wat een vrolijkheid!

In Liefde en Ananas leerden we Anna kennen, wonende in haar studentenflat met 2 mannelijke huisgenoten.
Tijdens haar schilderlessen leerde ze Laura kennen.
Laura mag in Liefde en Watermeloen ons hoofdpersonage zijn.

Ook Laura woont nog op een studentenkamer en heeft het daar eigenlijk prima naar haar zin.
Als ze door een ietwat dom foutje op staande voet ontslagen wordt is ze toch wel een beetje ten einde raad.
Gelukkig weet haar vriendin Anna raad en heeft ze snel weer een baan gevonden.
Zou Laura dan eindelijk echt dichterbij haar dromen gaan komen?

Het is leuk hoe de auteur je op een vlotte en luchtige manier meeneemt in het verhaal en in het leven van Laura.
Het gaat niet allemaal vanzelf en Laura kent best wel wat onzekerheden en twijfels, maar Paz Soldan weet dit allemaal vlotjes te laten verlopen.
Met de humor die ze in het verhaal verwerkt wordt het nooit zwaar. Er gebeurt van alles en sommige stukjes zullen je laten glimlachen, gniffelen of hardop lachen. Andere momenten wil je Laura weleens even een schop onder haar kont geven.
Haar twijfels en onzekerheden voelen echt en je wilt haar zo graag haar geluk laten vinden en haar dromen na laten jagen.

Dat ik het verhaal uit las binnen 48 uur zegt wat over de vlotte en gezellige schrijfstijl van Isabelle Paz Soldan, maar ook over het feit dat het verhaal nergens saai wordt en je alleen maar door wilt lezen.

Houd jij van een vrolijke feelgood?
Dan is de Love & Fruits serie zeker iets voor jou.

Liefde en Watermeloen krijgt van mij 3.5 ☆☆☆

Meer recensies van Rcisca