een afwisselende bundel met diverse pareltjes van verhalen
Uitgeverij Hartklopper daagde middels een wedstrijd uit om een verhaal te schrijven over ‘Ongelijke stukken’. Het kon hierbij gaan om ongelijke kansen die mensen krijgen, ongelijken achtergronden, verschil in capaciteiten en verschil in posities. In feite dus alle vormen van ongelijkheid tussen mensen en wat dit voor hen betekent. Vervolgens zijn er 11 verhalen uitgekozen voor deze bundel.
De volgende korte verhalen zijn opgenomen in het boek:
- [ ] Anders, Jolein Grootendorst
- [ ] Een kort, herkenbaar en warm verhaal wat goed een aantal uitdagingen van volwassen moeder met autisme weergeeft.
- [ ] Het vangen van de tijd, Saskia Boree
- [ ] Een complex verhaal over tijdreizen. Ik vond de worldbuilding geloofwaardig, maar het werd complex doordat het verhaal zo kort was. Als hier een volledig boek van geschreven zou worden, zou ik het zeker lezen.
- [ ] Het volwassen kind, Angelique van Dongen
- [ ] Een verhaal over een wijs en liefdevol kind. Beklemmend tot het op het eind, maar gelukkig komt het toch nog goed. Dit verhaal was één van mijn favorieten.
- [ ] De oude man met de hoed, Nico Kwakman
- [ ] Een wellicht wat vergezocht verloop van gebeurtenissen. Maar met een belangrijke boodschap: blijf je best doen, ook al lijkt het niet te lukken. Wellicht hebben je acties nog een onbedoeld positief effect. Hoeveel invloed hebben we nu daadwerkelijk op dingen?
- [ ] Een potje liefde of een fles wijn, Marjolein Eenink
- [ ] Een heerlijk verhaal over de liefde en luisteren naar je hart en het maken van je eigen keuzes omdat ze goed voelen.
- [ ] Een middagje naar het strand, Jules Engelbert
- [ ] Een verhaal over relaties en hoe dromen je een ander inzicht kunnen geven, waarbij de grens tussen droom en werkelijkheid niet zo duidelijk is.
- [ ] Een klein stukje taart, Simoné Kleinkamp
- [ ] Een mooi kort verhaal over het omgaan met verlies
- [ ] Twee Koninginnen, Josoph Roelands
- [ ] Mooi en warm verhaal over vriendschap en liefde, ongeacht leeftijdsverschillen. Ik heb erg genoten van dit verhaal. Het voelde als een warme deken.
- [ ] Verborgen daglicht, Sylvia Dijkstra
- [ ] Een indrukwekkend en spannend verhaal over een kleine gemeenschap waar zaken afschuwelijk uit de hand zijn gelopen. Een doodnormale familie dreigt daar het slachtoffer van te worden. Dit verhaal maakte de meeste indruk op mij.
- [ ] Kracht!, Irene Kroon
- [ ] Een prachtig verhaal over liefde. Om op een juiste manier lief te kunnen hebben, is zelf onvoorwaardelijke liefde ervaren essentieel. Een heerlijk verhaal wat zich ook goed geleend zou hebben voor een langere versie in boekvorm.
- [ ] Dichterbij, Elje van Turennout
- [ ] Een verhaal over liefde en geluk, maar vooral over pauze nemen in een zoektocht. Rustig kijken hoe het verder gaat.
Ik vond het heel interessant om kennis te maken met zoveel verschillende schrijvers en stijlen. Ik had van de meeste schrijvers nog nooit eerder een boek of verhaal gelezen. Leuk om te zien hoe het thema van ongelijkheid kan zorgen voor zoveel verschillende verhalen, genres en interpretaties. Ook varieerden de verhalen in lengte, wat dan weer niets zegt over hoe geboeid ik was door het verhaal. Dat is ook het leuke een een verhalenbundel als deze. Er is voor ieder wat wils. Kortom een afwisselende bundel verhalen waar je doorheen vliegt doordat er diverse echte pareltjes tussen zitten.
Bedankt Uitgeverij Hartklopper dat ik mee mocht doen met de blogtour!
De volgende korte verhalen zijn opgenomen in het boek:
- [ ] Twee Koninginnen, Josoph Roelands
- [ ] Verborgen daglicht, Sylvia Dijkstra
- [ ] Kracht!, Irene Kroon
- [ ] Dichterbij, Elje van Turennout
Bedankt Uitgeverij Hartklopper dat ik mee mocht doen met de blogtour!