Leuk maar niet onverwacht
Lauren Kate maakt na haar succesvolle Fallen serie een uitstapje met een onverwacht genoegen, een feelgood.
Het was voor mij de eerste kennismaking met de schrijfster Lauren Kate, de cover maakte mij nieuwsgierig, het deed mij denken aan de oude covers van Jill Mansell en Rachel Gibson.
Een cover waar je blij van wordt.
Het verhaal gaat over Lanie, die haar favoriete schrijfster Noa Calloway uit een writer's block moet halen, dit zorgt voor een hoop stress want ongeveer alles in het leven van Lanie draait om het boek 99 redenen waarom ik van je houd.
Een boek waar ze zelfs haar relatie op heeft gebaseerd want Ryan voldoet aan heel veel punten van die lijst.
Als Noa heel anders blijkt dan Lanie dacht veranderd er een hoop en ga je je eigenlijk wel ergeren aan Lanie, want ze blijft veel te veel hangen in haar teleurstelling, zo erg dat je haar door elkaar wil schudden en zeggen dat ze zich niet aan moet stellen.
Wat volgt is een leuk verhaal waar Lanie probeert om te zorgen dat het boek er echt ging komen en leren we Noa echt kennen.
Een hele leuke symphatiek personage die anders dan je zou verwachte, maar wel een hoop brengt in dit verhaal.
Het verhaal verder is gewoon leuk, het leest ook heel fijn, vond het af en toe ook echt wel grappig wat Lanie zich voor capriolen op de hals haalde om te zorgen dat ze haar promotie ook echt zou krijgen.
Sommige gebeurtenissen waren ook echt te toevallig of dat je dacht het zal wel.
Maar dit alles vond ik tijdens het lezen helemaal niet erg.
Het was gewoon een leuk verhaal wat ik met plezier las, een aangename kennismaking was dit boek dan ook met Lauren Kate, al waren sommige delen van het boek makkelijker leesbaar dan andere delen, dus als ze die makkelijke en boeiende delen over het hele boek zou verdelen dan zou het helemaal een leuk boek zijn.
De onverwacht wending in het verhaal voelde niet zo heel onverwacht, meer een die je al van mijlenver zag aankomen, dat vond ik naar aanleiding van de titel wel jammer want dacht steeds oh zal er nog een echt onverwachte wending komen.
Maar ondanks dat je de onverwachte wending zag aankomen en het best wel voorspelbaar was, wat trouwens bij een feelgood helemaal niet erg is, zeker niet als de weg naar waar je denkt dat het heen gaat gewoon leuk is.
Kortom ik heb dit boek dan ook met heel veel plezier gelezen en stiekem ben ik heel benieuwd of Lauren Kate ooit het verhaal rond het oudere echtpaar in het boek helemaal zou uitwerken tot een boek want dat maakte mij wel nieuwsgierig.