Beleef een magische zondagmiddag met Drew en zijn "Roverpowered"

Roos Poppelaars 30 juni 2025
Roverpowered is, anders dan de cover doet vermoeden, geen kinderboek. Het gaat over Wanda, die graag alchimist wil worden. Daarvoor moet ze eerst tovenaar worden. En laat dat nou net niet helemaal gemakkelijk gaan. Het is een queeste-verhaal. Wanda moet het een doen om het andere te kunnen worden.

Als je van magie houdt zit je gebakken. Het hele boek druipt van de magie. Het speelt zich af in een magisch universum, waar toveren heel normaal is.

Het is een novelle en dat heeft zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat het tempo goed vlot is, nadeel is dat Wanda toch wat oppervlakkig blijft. Het is dus een plot-gedreven verhaal, en geen personage-gedreven verhaal. Dat zijn de keuzes die een auteur nu eenmaal moet maken bij boeken van deze lengte.

Het vertelperspectief is meestal dat van Wanda. Omdat de verschillende perspectieven niet van elkaar gescheiden worden door een witregel of een * had ik soms moeite met schakelen. Wumble, de hond, komt zelf ook heel even aan het woord, maar hij blijft een hond. Gedraagt zich dus niet als een mens en dat is wel zo prettig.

Drew Hayes heeft een amusant “zondagmiddag-in-de-tuin”- lichtvoetig verhaal geschreven, zonder al te veel geweld of enge dingen. Tuurlijk wordt het wel spannend, dat hoort. Maar griezelig of duister wordt het nergens. Het wordt niet in de markt gezet als “cozy” maar die definitie dekt wel de lading.
Ook al is je Engels goed, je hebt wel af en toe een woordenboek nodig, omdat Drew soms woorden gebruikt die geen gemeengoed zijn. Het is het eerste deel van een serie en het nodigt zeker uit om de rest te lezen.

Meer recensies van Roos Poppelaars