Gotische horror op zijn best.

Roos Poppelaars 20 april 2025
Ik had hoge verwachtingen van dit boek en ze kwamen allemaal uit. Anders dan de cover doet vermoeden is hier geen sprake van een duister liefdesverhaal. Het boek is geschreven in 1988 en dat merk je. Het taal gebruik is weelderiger, de zinnen zijn soms lang en hoe goed je Engels ook is: hier heb je een woordenboek bij nodig omdat er nogal wat niet alledaagse woorden worden gebruikt. Omdat het boek ook nog een Gotische horror is, trekt juist dat taalgebruik je helemaal in de sfeer. De spanning is in het eerste deel van het boek niet zo aanwezig, dat komt echt in dat tweede stuk. Er zijn wel wat beschrijvingen van moord en doodslag maar die zijn vrij braaf gedaan. Je hoeft niet onder je bed te schuilen, zeg maar en je eetlust gaat er ook niet van verloren. Er is een vrouwelijke bijrol, en dat is een verrassend moderne, sterke vrouwenrol (gezien het feit dat het boek uit 1988 dateert). Je ziet dat sterke vrouwenrollen toen echt goed begonnen op te komen. Korte inhoud: De hoofdpersoon wordt ingehuurd (nou ja, zeg maar: bedreigd) om met een vampier een vampierenmoordenaar op te sporen. Het mysterie wordt goed bewaakt en pas echt tegen het einde kom je er achter hoe het zit. Ik ben dol op urban, dat wordt veel te weinig geschreven. Omdat dit boek echt urban is (speelt zich af in Londen en Parijs) krijgt het nog eens bonuspunten toe. Kortom: als je niet vies bent van een beetje werken en jezelf onderdompelen in Gotische horror, dan is dit het boek voor jou.

Meer recensies van Roos Poppelaars