Verhalen en levenslessen ineen
Het simpelste geschenk is in 2018 geschreven door Stefanos Xenakis. Hij wil, naarmate hij ouder wordt, zijn dankbaarheid elke dag opschrijven en doet dat in een wonderenschrift/dankbaarheidsdagboek. Op een dag wil hij dit ook gaan delen met de wereld om hem heen en zo is dit boek ontstaan.
In het boek staan allemaal korte verhalen die gaan over dagelijkse dingen die herkenbaar zijn voor de lezer. De verhalen roepen verschillende emoties op; je kunt er soms om lachen maar soms ook ontroerd door raken. Door de levenslessen die in elk hoofdstuk verwerkt zijn, word je uitgenodigd om zelf na te denken hoe je in het leven staat en wat je nog wilt leren. Ook staat in elk verhaal een grootgedrukte quote die de essentie van dat stukje weergeeft.
De rode draad in het boek is dat je moet investeren in jezelf. Hierdoor kun je van elke dag leren en het de moeite waard laten zijn. Het grootste geschenk dat je daarbij aan je naasten geeft, zit niet in rijkdom maar in jouw volle aanwezigheid naar de ander toe. Ga in gesprek met elkaar en laat door kleine dingen, zoals bijvoorbeeld een glimlach, zien dat je elkaar waardeert. Dit doet heel veel goed voor jezelf, je naasten en de wereld!!
Omdat ik het simpelste geschenk las voor een recensie heb ik veel verhalen achter elkaar gelezen maar eigenlijk zou je dit boek in het zicht moeten leggen en er elke dag een stukje in moeten lezen. Dan komt het veel meer binnen en kun je er rustig over denken en mee bezig zijn!!
Ik vind het een mooi boek dat je tot nadenken zet en waar je echt wat van leert. Ik geef het vier sterren.