Damn wat een cliffhanger!

Sanleest Sanleest
26 apr 2020

De cover sprak mij onmiddellijk aan. De middeleeuwen, de prachtige kleren en het personage vond ik wel interessant. Ik was echt nieuwsgierig naar het boek en misschien jij ook wel?
~ Het verhaal: ~
Op een mooie dag komt Helena niet meer thuis na een missie. Emilie is vastberaden om haar te vinden. Ze zou de hulp willen inroepen van haar familie. Haar vader is gesneuveld tijdens de ridderoorlog. Haar moeder heeft het veel te druk en praat tegen haar elfjes. Haar broer Frederik is een huurmoordenaar en wil haar naar de gevechtsschool sturen. Ze gaat een nieuw avontuur aan. Maar wie kan ze vertrouwen?
~ De Cover: ~
De cover heeft een prachtige kleur, eentje die wel past bij een middeleeuws fantasieverhaal. Op de cover zien we een prachtige vrouw staan. Ze staat aan de ingang van een boog of is het een toren? Ze kijkt afwachtend voor haar uit. De cover is net zo mysterieus als het verhaal van “Verbroken Verbond”.
~ Wat is mijn mening over het boek? ~
Het verhaal begint met Emilie. We leren haar kennen als een pittige dame die zich verzet tegen haar broer. Dat merk je al meteen als je de eerste pagina’s leest. Emilie is ook een enorme kluns maar erg dapper. Ze is trouwens de eerste en enige die Helena echt wil zoeken. Emilie en Elliot verzinnen al snel samen een plan. Ze heeft er alles voor over… Maar dan keert haar plan zich tegen haar.
Ik vond het boek zo spannend. Op een paar dagen heb ik het uit gelezen. Ik kon het heel moeilijk aan de kant leggen. De verdwijning van Helena is zo mysterieus maar al snel word alles duidelijk. Ik had een voorgevoel over één personage. Maar ik was daarna helemaal in shock, pinkte zelfs een traantje weg op het einde van het verhaal.
~ Flashbacks naar het verleden: ~
Tijdens het lezen krijg je ook te maken met flashbacks uit het verleden. Waardoor je meer te weten komt over de gruwelijke ridderoorlog. Maar ook het verleden van Emilie en Elliot komt aanbod. Zo valt alles uiteindelijk op zijn plooi in één geheel.
~ Schrijfstijl ~
Rani heeft met een vlotte schrijfstijl een prachtige middeleeuwse wereld uit haar pen getoverd. Tijdens het lezen zie je echt een wereld voor je met de prachtige personages, de kostuums en de middeleeuwse gebouwen.
~ Conclusie: ~
Verbroken verbond krijgt een 4/5. Het is een spannend boek want net als je denkt het kan niet meer spannender worden. Word het nog erger en mysterieuzer naar het einde toe. Damn wat een cliffhanger. Ik wil boek 2 nu al lezen. Dit boek is een aanrader als je houdt van fantasy verhalen met een vleugje middeleeuwse historie.

Ik heb dit boek gekregen om mee te doen met de leesclub van Ambilicious. #gekregen

Meer recensies van Sanleest