De Satori Springer is een aanrader!
Verhaal
Noa woont samen met haar tweelingbroer bij haar oma ‘Omie’. Haar vader is een aantal jaren geleden verdwenen en haar moeder is overleden. Omie runt een hotel en regelmatig verschijnen er vreemde gasten die voor een paar dagen lijken te verdwijnen. Vlak voor haar zeventiende verjaardag begint Noa merkwaardige verschijnsels te zien. Ze krijgt steeds meer signalen dat er meer is naast haar ‘normale’ leven. Ook blijft een nare droom haar achtervolgen.
Op de verjaardag van Noa, vertelt Omie haar over de magische wereld waartoe Noa behoort. Ze is een Satori Springer en zal de aankomende jaren een opleiding volgen om de Chao terug te dringen. De Chao is de duister kant van ons zelf die de overhand in steeds meer dimensies (werelden) krijgt. Tijdens haar opleiding ontmoet ze Lizzie en Keanu. Samen trainen ze om sterker te worden en zichzelf te beschermen tegen de Chao.
Als de droom van Noa sterker wordt en haar oproept om haar vader te zoeken, worden Lizzie, Keanu en Noa op missie gestuurd door hun leermeester Nobu. Ze bezoeken verschillende werelden om de vader van Noa te zoeken, en zien hoe de Chao steeds verder om zich heen grijpt.
Verhaallijn en personages
De verhaallijn wordt rijkelijk beschreven. Bovenstaande is een samenvatting, maar het verhaal bevat nog veel meer mooie elementen. Zo is er nog de Bron, de Aarde en de verbinding tussen dieren en de Satori Springers, poortwachters en de verschillende dimensies die door trillingen zijn te onderscheiden. Prachtige werelden heeft Mirella Schaperkotter bedacht, die allemaal een connectie hebben met onze leefwereld en de hedendaagse problematiek.
Er zijn duidelijke verschillen tussen de personages, maar ze vullen elkaar goed aan. Noa is het hoofdpersonage van het verhaal. In het begin vond ik het moeilijk om me in te leven in Noa, terwijl ze zich bewoog in de meest realistisch wereld: onze wereld. Door de vele beschrijving van de omgeving en familierelaties, bleef ze zelf een beetje oppervlakkig en haar doel was wat onduidelijk. Later in het verhaal krijgt Noa meer diepgang en vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek.
Schrijfstijl
Aan de schrijfstijl moest ik wennen. De eerste hoofdstukken bevatten veel passieve zinnen, waardoor het verhaal soms te ‘vertellerig’ overkomt. Naar mate het verhaal vordert, verandert dit en wilde ik graag doorlezen!
De personages hebben een eigen stijl van spreken, wat goed te merken is in de dialogen.
Conclusie
Ik lees niet vaak een Fantasy boek, maar over de Satori Springers wil ik zeker meer lezen. Het verhaal van de Satori Springer zit goed in elkaar. Door de werelden te verweven met elementen waar iedereen dagelijks mee te maken heeft, gaan de magische dimensies voor je leven. Als je van Young Adult/ Fantasy houdt, is dit boek echt een aanrader.
De schrijfster: Mirella Schaperkotter
De Satori Springer is het debuut van Mirella Schaperkotter. Ondertussen is ze bezig met deel 2 van de Satori Springer en deel 3 staat ook op de planning. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van de Satori Springer.