Een thriller die het onmogelijk maakt om te stoppen met lezen!

Sasja C. Sasja C.
11 mrt 2022

Verhaal
Als misdaadschrijver Cameron Murdoch een pittige discussie heeft met zijn zoontje Zach, vertelt Zach hem dat hij wil weglopen. Cameron heeft dit dreigement eerder gehoord en besluit anders te reageren. Hij legt uit wat Zach moet doen om weg te lopen en wenst hem welterusten.
De volgende ochtend is de slaapkamer van Zach verlaten. Cameron vertelt zijn vrouw Lisa wat er de vorige avond is gebeurd. Ze besluiten de politie te bellen. In gesprek met de rechercheurs blijkt een voorval op de kermis de verdwijning van Zach een andere wending te geven. De verdenkingen richtingen zich steeds meer op de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch.

Verhaallijn
Het verhaal heeft veel plotwendingen. Dit maakt het boek spannend, waardoor je wilt doorlezen. De plotwendingen zijn ook goed bedacht, want je wordt elke keer weer verrast. Een klein minpuntje was dat ik na de zoveelste plotwending (vooral aan het einde) het verhaal een beetje ongeloofwaardig begon te vinden.

Personages
Het verhaal wordt verteld vanuit meerder perspectieven. Cameron Murdoch is een van de verhaallijnen. Hij is het hoofdpersonage. Door de flitsende begin, leef je met hem mee. Als ouder kan je je de situatie op de kermis voorstellen, en de manier van reageren op het dreigement van Zach. Gedurende het verhaal kon ik me minder in hem verplaatsen door de keuzes die hij maakte.
Lisa Murdoch is de vrouw van Cameron. Zij blijft een wat oppervlakkig personage. Ik was vooral verbaasd over haar reactie op haar man, net na de verdwijning van Zach.
Rechercheur Rebecca Kent is de derde verhaallijn.

Schrijfstijl
In het begin is de schrijfstijl wat houterig, doordat niet alle zinnen lekker lezen. Ik moest hier aan wennen, want later bleek dat dit de schrijfstijl was die hoorde bij het betreffende personage. Later stoorde me dat niet meer. Het gaf Cameron Murdoch zijn manier van spreken.
Het verhaal leest vlot door de kort hoofdstukken en perspectiefwisselingen. De schrijver weet het verhaal beeldend te vertellen, waardoor het bijna constant spannend is.

Conclusie
Kinderspel is een spannende thriller die je in een ruk uitleest. De plotwendingen in het verhaal zijn geweldig en blijven je verrassen. Kinderspel is een thriller voor lezers die snel zijn afgeleid tijdens het lezen, want door dit verhaal is dat onmogelijk. Het verhaal blijft van begin tot einde boeiend. Ik kende Paul Cleave nog niet, maar Kinderspel heeft er voor gezorgd dat ik nieuwsgierig ben naar zijn andere boeken.

Meer recensies van Sasja C.