Een heerlijke Hollandse feelgood!
De kleine theetuin brengt geluk speelt zich af op Texel en gaat over Emma en Sarah. Emma is een investeerder die bedrijven in financiële nood helpt. Op Texel staat het hotel van Coen, die graag gebruikt maakt van Emma expertise en vermogen. Emma is zakelijk en laat weinig mensen dicht bij haar komen.
Sarah werkt in een verpleegtehuis en heeft eigenlijk genoeg van haar baan. Ze wil graag haar droom volgen om aan de slag te gaan als patissier. Als ze de kans krijgt om te gaan werken bij de theetuin grijpt ze die kans met beide handen aan. In de liefde wil het bij Sarah niet lukken. Het litteken dat haar gezicht ontsiert maakt haar onzeker, waardoor ze zichzelf te snel in bescherming neemt tegen de liefde.
De schrijfstijl van Anne West is vlot en zorgt voor een knus en gezellig gevoel, en versterkt het inlevingsvermogen van de lezer. Daarnaast zitten er veel dialogen in het verhaal, waardoor je de personages goed leert kennen.
Door de problematiek van Sarah als van Emma heeft Anne West de personages diepgang gegeven. De uitdagingen waar beide dames mee te maken krijgen, zijn herkenbaar en daardoor realistisch. Hoewel ik meer over de achtergrond van Sarah en Emma had willen weten, was dit niet hinderlijk in het verhaal.
Het verhaal speelt zich af op Texel, wat het verhaal een bepaalde sfeer geeft. Er ontstaat een soort dorpsgevoel in dit boek wat lijkt op de settingen die Jill Mansell ook vaak creëert in haar boeken (en dat vind ik een kunst). Daarnaast kruizen de levens van de personages elkaar regelmatig.
Een ander pluspunt aan dit derde deel van de serie is dat je deel 1 en 2 niet hoeft te lezen om dit deel te begrijpen. Je wordt, door deel 3, wel nieuwsgierig naar de andere delen. Ik ga boek 1 en 2 zeker nog lezen en kijk al uit naar deel 4.
De kleine theetuin brengt geluk is een heerlijke feelgood, die lekker vlot leest en waar je gewoon heel blij van wordt. Als je eenmaal bent begonnen met lezen, kun je moeilijk stoppen.
Conclusie: De kleine theetuin brengt geluk is een realistisch verhaal dat luchtig is geschreven en bevat een flinke dosis liefde!