Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wegleggen is geen optie

Wie schrijfster Suzanna Esther een beetje kent, weet dat de auteur met allerlei actuele gedachten kampt. Het onderwerp dat ze dan ook in 2020 Kamp Alpha De pestmeester heeft aangesneden, is helemaal van deze tijd en bevat een scherpe twist, welke ongekend werd bevonden. De manier van schrijven is vlot en het boek wegleggen is helemaal geen optie. Dierenliefhebbers zullen zich vooral aangesproken voelen en zich daardoor helemaal in de boeiende personages kunnen vinden. Het verhaal is vanuit drie fascinerende perspectieven geschreven, en later worden deze perspectieven naadloos bij elkaar gevoegd. De boodschap in het boek is subtiel, maar heel sterk en zet menig lezer gegarandeerd aan het denken. De spanning zit er aan het einde goed in verweven en ondanks dat het plot eerst wat vreemd aandoet en misschien wel een knipoog naar haar eerdere boeken is, werd dit einde als goed uitgewerkt ervaren. Dat komt doordat het verhaal de lezer in zijn greep heeft gehouden, nog lang nadat het boek werd dichtgeslagen.
2

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Saskia Boree - SJM Schrijft

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.