Mooie en ontroerend verhaal
Toen ik de oproep van Marli Elise op Instagram zag voor de blogtour van haar nieuwste boek, gaf ik me op. Dit omdat niet bekend was met het genre New Adult en het verhaal me wel aansprak. Ik was dan ook heel blij toen ik mee mocht doen en begon heel open aan dit boek. Na de proloog twijfelde ik wel even of dit een verhaal voor mij zou zijn, aangezien het nogal overkwam als een ‘dark romance’, maar ik las door en werd het verhaal ingezogen.
We maken kennis met Tommy en Livia. Livia heeft het moeilijk thuis, aangezien haar moeder een alcoholiste is, maar ook op school. Ze wordt enorm gepest, totdat de populairste jongen van de school (Tommy) het voor haar opneemt. Echter kan je je afvragen of Tommy écht zo populair is, of dat de andere kinderen bang voor hem zijn. In ieder geval stopt het pesten voor Livia en komt er een warme vriendschap met uiteindelijk ook liefde voor Tommy in de plaats, maar of dat het leven van Livia makkelijker maakt?
Ondanks dat dit niet helemaal mijn genre is heb ik wel enorm genoten van dit verhaal. Marli heeft zowel Tommy als Livia goed uitgewerkt, waardoor ze echt voor me gingen leven. De pesterijen, onzekerheden en angsten van Livia zijn zo goed beschreven dat ik zo nu en dan met een brok in mijn keel zat te lezen, daarnaast lees je ook dat er veel meer schuil gaat achter de stoere façade van Tommy. Want waarom kiest hij ervoor om in de duisternis te leven en is dat wel een bewuste keuze? Iets wat ook erg mooi naar voren kwam was de groei die Livia doormaakte. Van een onzeker meisje in het begin naar een toch wel stoere en dappere jonge vrouw later. De schrijfstijl van Marli is vlot en met veel gevoel, daarnaast weet ze de spanning zo nu en dan ook goed op te bouwen. Het plot had ik zeker niet zien aankomen, maar maakt me wel nieuwsgierig naar deel 2.
Ik geef het boek een 3,5. Heb hem hier afgerond naar 4 sterren.