Advertentie

Dit boek heb ik regelmatig voorbij zien komen op Instagram met super positieve reacties. Dat was mijn eerste trigger om het boek te gaan lezen. Toen een paar mede-boekenliefhebsters het boek ook wel graag wilde lezen, hebben we besloten om voor dit boek een buddyread te organiseren.

Om te beginnen ben ik het volkomen eens met alle positieve reacties. Wat een geweldig boek. Ik zat direct in het verhaal, en hoe dichter ik bij de dader kwam, hoe spannender het werd.

In dit verhaal komen redelijk wat personages naar voren. Gelukkig kregen ze wel allemaal een goede introductie zodat het ook duidelijk was wat ze met het verhaal te maken hadden, en wat een reden zou kunnen zijn dat ze als verdachte aangemerkt werden. Ik had persoonlijk de meeste klik met Pippa. Haar vastberadenheid om de zaak op te lossen kon ik enorm waarderen.
Ook vond ik Ravi een enorm prettig personage om over te lezen. Ook zijn vastberadenheid om de onschuld van zijn broer te bewijzen vond ik een mooie toegevoegde waarde aan het complete verhaal.
Ik vond de personages verder ook positief omdat ze allemaal toch wel een connectie met elkaar hadden. De denkwijze en het handelen van personages kwam zo voor mijn gevoel ook goed tot zijn recht.

Over de schrijfstijl van dit verhaal kan ik ook alleen maar positief praten. De spanning werd telkens enorm goed opgebouwd, en het was ook echt nagelbijtend spannend. Een boek is voor mij pas echt goed als ik het niet weg wil en kan leggen, en dat had ik bij dit boek zeker. Toen het echt te laat was en ik toch moest gaan slapen deed het stiekem zelfs pijn dat ik de laatste bladzijdes tot de volgende dag moest bewaren.
Ik kon het in dit verhaal ook zeker waarderen dat ik toch redelijk vaak op het verkeerde been ben gezet. Dacht ik eindelijk te weten wie de dader was, werd het weer glashard bewezen dat ik er helemaal naast zat.
Ik had de uiteindelijke dader ook totaal niet verwacht. Dit was voor mij wel een spectaculaire ontknoping in het verhaal.

Dit is oprecht wel een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen, en ik raad iedere thrillerfan aan om dit boek ook eens te lezen.

Reacties op: Dit boek wil je niet wegleggen!

38
Moordgids voor lieve meisjes - Holly Jackson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners