Wie grijpt de macht?
Tien jaar duurde de vrede die ontstond toen de machtige drakenwisselaar Lilith de rol van profeet aannam, en Kiril de macht over Merzia gaf.
Nu maakt een verloren gewaande erfgenaam aanspraak op de troon en stort de jonge koning zijn rijk in een bloedige strijd om macht en wraak.
“Het enige geluid was dat van de wind die door de takken fluisterde. Zelfs de vogels hadden hun gezang gestaakt.” Kim ten Tusscher.
Nighram vlucht samen met haar ouders voor de oorlog en kan alleen nog worden gered door het geheim waarvan ze niet wist dat ze dat bij zich droeg.
Bloed van Kim ten Tusscher is het eerste deel van de meeslepende fantasy reeks Vertellingen van de Ondergang. Alhoewel het verhaal van Lilith al eerder is begonnen in een andere serie, kan je deze nieuwe serie gemakkelijk, zonder voorkennis, oppakken.
Voor mij was het de eerste keer dat ik in de wereld van Lilith verbleef, maar dat zal zeker niet de laatste keer zijn. Alles is zo ontzettend gedegen en uitgebreid opgebouwd dat je je er moeiteloos in kan verliezen. Je realiseert je dat je nog lang niet alles hebt ontdekt, maar wat de auteur je nu toont zie je haast voor je ogen verschijnen, waarmee een fijne leesillusie ontstaat die je bijna laat geloven dat je zelf door die wereld wandelt en vliegt.
Deze tot de verbeelding sprekende kennis over het rijk dat je bezoekt is een fijne basis voor de zware strijd die erin zal worden gestreden. In de opbouwfase naar de actie leer je ook de personages goed kennen. Kim ten Tusscher geeft daarbij een stem aan meerdere hoofdrolspelers en daar zitten een aantal zeer intrigerende karakters tussen, die mij nieuwsgierig maken naar hoe ze zich gaan ontwikkelen.
Bloed draait in mijn ogen om macht, vertrouwen, geloof en vergeving. Maar het is vooral de zucht naar macht die bij veel personages de boventoon voert in alle mooie, maar vooral vreselijke manieren die worden ingezet om die te bereiken. De machtzoekers schuwen geen middel om die te verkrijgen en zijn zelfs bereid om hier een gruwelijke oorlog voor te ontketenen.
⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Instagram: sheila_hjv_inbooks