Een wreed en onvoorstelbaar plan
Een, door Extinction Rebellion opgeëiste, drone aanslag op circuit Zandvoort vlak voor de start van de Formule 1 race, wordt onderzocht door het beveiligingsbedrijf van Jan van Dam en Wolf. Kort daarop wordt Wolf, na een confrontatie met anti-vlees demonstranten, tot zijn verbijstering beschuldigd van aanranding.
Twee zaken, die Wolf pas met elkaar verbindt als het persoonlijk wordt, en hij zich genoodzaakt voelt om het recht in eigen hand te nemen. Toch voelt hij dat er meer speelt, en tijdens een brainstormsessie van Jan, Wolf en hun adviseur, komen ze tot een beangstigende conclusie die ze gelijk met de Mossad delen.
Slaan ze door? Of is een dergelijk gruwelijk scenario echt mogelijk?
“Hij zou, ongewild, IMPF in een kwaad daglicht kunnen stellen waardoor het bedrijf moeilijke tijden tegemoet kan gaan.” Rolf Österberg
De Mossad Poppenspeler van Rolf Österberg is een spannende thriller vol terroristische dreiging en doortrapte politieke spelletjes.
Wie eerder thrillers van Rolf Österberg heeft gelezen, weet dat veel van zijn personages door de verhalen heen terugkeren, en dat Wolf en zijn team in een deel daarvan een centrale rol vervullen. Dit is ook in De Mossad Poppenspeler het geval, maar doordat er zich telkens een nieuwe zaak aandient, blijven de boeken afwisselend genoeg voor bestaande lezers en makkelijk instapbaar voor nieuwe lezers.
Rolf Österberg leidt je kundig en gedetailleerd door het verhaal heen, en de manier waarop hij de zinnen op papier heeft gezet, geven je het gevoel dat hij weet hoe dit soort gecompliceerde missies in elkaar steken. Toch was er in dit verhaal ook iets waar ik niet de vinger op kon leggen, iets dat sluimerde op de achtergrond en pas aan het einde begreep ik wat dat iets was. Daar kreeg ik het gevoel dat de auteur op slimme wijze had gehint, maar net niet duidelijk genoeg om zaken voortijdig te verraden.
De Mossad Poppenspeler is een strategisch sterke thriller waarin de verhaallijnen solide worden opgebouwd en met vernuft naar een ongelooflijk spannend einde wordt toegewerkt.
⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Slaan ze door? Of is een dergelijk gruwelijk scenario echt mogelijk?
⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Instagram: sheila_hjv_inbooks