Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wie kan de prinses weer laten lachen?

sheila_hjv_inbooks 31 december 2022
Prinses Faeline is ongelukkig. Sinds de verdwijning van haar geliefde is er geen lach meer op haar gezicht verschenen. De koning heeft besloten dat degene die haar weer kan laten lachen, ook met haar mag trouwen. Zal dit plan van de koning werken, of krijgt hij spijt van zijn beslissing?

“Steeds meer mannen zagen af van hun poging. Wie wilde er trouwen met een prinses die volgens de geruchten je hart in ijs kon veranderen.” Liesbeth Jochemsen

Terwijl iedereen zich afvraagt of iemand de prinses gelukkig kan maken, wordt ergens anders een jonge vrouw het slachtoffer van een dubieuze fee. Moet diezelfde vrouw vluchten voor de verkeerde prins en moet ze Faeline helpen met een nat en glibberig probleem.

Mozaïek van geluk van Liesbeth Jochemsen laat zich niet makkelijk benoemen, maar misschien komt sprookjesbundel met een twist en een knipoog een klein beetje in de buurt.

Of het hier gaat om een bundel met verschillende sprookjes waar een rode draad doorheen loopt, of om één sprookje met allerlei uitstapjes is eigenlijk niet zo belangrijk. Het is juist wel leuk dat je met Mozaïek van geluk alle kanten op kan en je je daardoor als lezer kan laten verrassen.

Wat in ieder geval duidelijk naar voren komt is dat het in grote lijnen draait om de zoektocht naar geluk. En over de vraag hoever je daarin mag gaan. Is jouw geluk belangrijker dan dat van de ander? Of kan je zorgen dat jouw geluk niet ten koste gaat van andermans geluk. Wat mij betreft geldt dat laatste, maar denken de sprookjesfiguren in deze bundel daar ook zo over?

Liesbeth Jochemsen vult de bundel met korte sprookjes, liedjes en limericks en weeft daar op de een of andere manier een mooi geheel van. Het is ook echt de moeite waard om aan het einde te lezen hoe (interactief) alles is ontstaan. Samen met de ‘aftiteling’ verlengt dit het plezier dat je tijdens het lezen ervaart, nog tot ver na de laatste bladzijde.

Bij Mozaïek van geluk werd ik eerst verliefd op de vormgeving, daarna blij verrast door de inhoud en sloot ik het boek af met een glimlach.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: @sheila_hjv_inbooks
2

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.