Als het verleden je inhaalt

sheila_hjv_inbooks sheila_hjv_inbooks
26 mrt 2024

Na de nare breuk met haar ex, vlucht Vicky naar Marokko om daar de mysterieuze grootmoeder te ontmoeten, die lang geleden haar vader ter adoptie afstond. Gelukkig zal haar nichtje Bea haar snel achterna reizen om tijd met haar door te brengen.

Clemence wil eigenlijk liever niet dat haar kleindochter naar Marokko komt en het verleden oprakelt. Maar als Vicky’s nichtje Bea wordt ontvoerd, komen de twee vrouwen nader tot elkaar en zorgen heden en verleden voor een explosieve situatie

“Soms voelt het alsof alles me maar overkomt, mijn leven lang. Dingen waar ik zelf geen invloed op heb.” Dinah Jefferies

Nachttrein naar Marrakesh van Dinah Jefferies is het, ook los leesbare, spannende derde deel van de Dochters van de Dordogne trilogie.

Het mooie Nachttrein naar Marrakesh is een feelgood roman met vele extra’s. Het verhaal is namelijk niet enkel mooi, het is ook spannend, liefdevol en meeslepend. De (politieke) spanning die overal in het verhaal voelbaar is staat in schril contrast met de aanlokkelijk beschreven omgeving en de tot de verbeelding sprekende Kasbah. Door de combinatie van de onrust met de geheimzinnigheid en de omgeving, die eigenlijk een lome sfeer uit zou moeten ademen, is er een interessante mengeling ontstaan.

Dinah Jefferies brengt haar personages echt tot leven. Ze zijn goed neergezet en roepen allemaal iets anders bij je op. Zelf was ik erg geraakt door het personage van Clemence, die een wereld aan leed in zich meedraagt en zich presenteert als een trotse sterke vrouw. De auteur zet haar en die dualiteit prachtig neer. In de connectie en omgang met het personage Theo, zag ik ze voor me als twee hoofdpersonen uit een oude Hollywood film, die samen chemie en klasse uitademen. De uitstraling van Vicky voelde meer modern aan, waardoor er een lekkere mix van karakters en sferen ontstond.

Nachttrein naar Marrakesh is een verhaal over het onderzoeken van je roots, het vinden van vertrouwen om hartverscheurende geheimen uit te spreken en over de genadeloze greep van het verleden.

⭐️⭐️⭐️⭐️1/2

Instagram: sheila_hjv_inbooks