Beetje langdradig
Het echtpaar Miles en Grace geven relatietherapie op een prachtig, exclusief resort in Mexico aan koppels die zich het kunnen veroorloven. Voor een aantal is dit de laatste kans om hun huwelijk te redden.
De stellen beginnen met het intensieve relatietherapieprogramma en al snel blijkt dat alles tussen Miles en Grace niet zo perfect is als dat het op het eerste oog lijkt.
Niet veel later blijkt er ook nog noodweer op komst te zijn en de kans is groot dat ze allemaal geïsoleerd raken van de buitenwereld. Er volgen onzekere uren en verschillende gevoeligheden worden geopenbaard. Tot overmaat van ramp verdwijnt Miles ook nog plotseling...
'De laatste toevlucht', wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Zo is er Johanna, die samen met haar man Ben op het eiland verblijft. Ook maken we kennis met Shell, een andere deelneemster. Naarmate het verhaal vordert kom je achter waarom zij met het programma meedoen. Echter komt het verhaal heel erg langzaam op gang, dus het duurt enige tijd voordat dit ter sprake komt.
Voor mijn gevoel duurde dit iets te lang, helaas. Het verhaal was dan ook best vaak langdradig. Op het moment dat de storm naderde hoopte ik op meer spanning, maar ook dit bleef uit. De schrijfstijl is wel prettig en ook waren de hoofdstukken niet al te lang, maar toch miste ik wat... Het einde vond ik ook niet heel speciaal. Omdat het boek makkelijk las geef ik het toch een krappe voldoende.
Beoordeling: 3,0