De schreeuw van de bergen
Detective Ane Cestero wordt opgeroepen omdat er een gruwelijke vondst is gedaan: in een grot is het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw gevonden.
De scène wijst op een ritualistische moord, en verraadt van alles over de intenties van de moordenaar. Ane en haar team moeten op jacht naar de dader, en snel. Ze vermoedt dat de moordenaar niet ophoudt na dit eerste slachtoffer…
'De schreeuw van de bergen' is het derde deel van de serie met Ana Cestero in de hoofdrol, maar is ook prima als losstaand verhaal te lezen.
Deze keer wordt je meegenomen naar de bergen en het verhaal begint meteen met een heftige proloog. Je leest vanuit de vrouw die niet veel later dood wordt aangetroffen. Ze is gruwelijk aan haar eind gekomen en de vondst van het lichaam wordt in details beschreven.
Het lijkt erop dat deze moord in verband staat met een ritueel motief. Cestero wordt samen met haar collega's op de zaak gezet en niet veel later valt er een tweede slachtoffer...
Ik vond dit een interessante setting. Het speelt zich in een apart gebied (heiligdom) af, dus de sfeer is ook erg mysterieus. Er komen wel behoorlijk wat namen op je af en religie speelt ook een grote rol in dit verhaal.
Er zijn ook hoofdstukken die je vanuit de dader leest. Dat maakte het verhaal ook interessant, omdat je dus totaal geen idee hebt wie diegene is. En wat zijn de motieven van de dader?
De moorden vond ik goed beschreven. Ik hou best wel van gruwelijke omschrijvingen en daarvan zitten er dus wel een aantal fragmenten van in dit boek.
Misschien dat ik het heel af en toe een beetje langdradig vond en ook waren de namen van de verschillende personages soms een beetje lastig, maar de sfeer vond ik wel prettig.
Dit was overigens mijn eerste kennismakking met deze auteur en het is mij goed bevallen. Ik denk dat ik dus wel de andere/komende delen ook ga lezen.
Ik wil @xanderuitgevers heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5/4,0 ⭐️