De stille kamer
Inspecteur Anjelica Henley onderzoekt samen met haar team de moord op een populaire pastor in zijn kerk. Bij toeval ontdekt ze een tweede slachtoffer, vastgebonden aan een bed in een donkere kamer. Het slachtoffer is nog nauwelijks in leven en zijn lichaam vertoont tekenen van een zware marteling.
Terwijl de media Anjelica vanwege haar reputatie in een eerdere zaak nauwlettend in de gaten houden, moet ze deze ingewikkelde zaak zien op te lossen. Als er weer een vastgebonden lichaam opduikt, is het Anjelica duidelijk dat er een seriemoordenaar actief is. Wanneer het aantal doden snel oploopt, moeten Anjelica en haar team alles op alles zetten om meer slachtoffers te voorkomen.
'De stille kamer' is het tweede met Anjelica Henley in de hoofdrol, maar kan ook prima als losstaand deel gelezen worden. Er worden namelijk wat dingen besproken die in het eerste deel zijn gebeurd.
Dit verhaal begint al vrij snel met de moord in de kerk. Een korte tijd daarna wordt het lichaam van een tweede slachtoffer gevonden, maar deze blijkt nog in leven te zijn. Anjelica en haar collega's verdiepen zich in het leven van de pastor en komen tot een schokkende ontdekking. Je leest ook weer wat meer over de privélevens van Anjelica en haar collega Ramouter.
Ondertussen vallen er nog meer slachtoffers en de details van deze moorden zijn behoorlijk gruwelijk. De grote vraag is wie er achter deze daden zit en het lijkt erop dat meerdere personen verdacht zijn. Dus dit was dan wel weer goed opgebouwd.
De zoektocht naar de dader vond ik interessant en ook de omschrijvingen van de verschillende moorden waren boeiend. Ik was ook benieuwd naar de motieven, maar toch vond ik het soms een klein beetje langdradig en zwakte de spanning hier en daar weer wat af. Jammer! Mijn favoriet blijft dan toch wel het voorgaande deel, 'De Puzzelman'.
Beoordeling: 3,5 ⭐️