De wonderen van de Kasa

Silvie Leest Silvie Leest
19 mrt 2022

Bessia is enthousiast wanneer ze onverwachts en alleen een verre reis moet maken. Ze is op zoek naar avontuur, zichzelf en de liefde. Haar reis neemt een verrassende wending wanneer blijkt dat ze de Kasa is: een Uitverkorene die de taak heeft om de mensheid te begeleiden naar een nieuw tijdperk, De Nieuwe Aarde. Maar hoe moet ze dat doen? Bessia is immers niet alleen een Uitverkorene, ze is ook mens. Ze vecht met zichzelf en met teleurstellingen. Ze ontmoet geluk, verliest het en hoopt het weer terug te vinden. En zoals alle mensen vindt ze het soms lastig om haar vertrouwen vast te houden. Zal het Bessia lukken om de mensheid te redden? Of zal ze eerst moeten beginnen bij zichzelf?

Als eerste wil ik zeggen dat ik de cover echt geweldig vind! Ik krijg er een beetje een 'Efteling-gevoel' bij, haha. De flaptekst maakte mij ook erg nieuwsgierig. Zoals hierboven al wordt aangegeven draait het voornamelijk om de reis die Bessia gaat maken. Op vroege leeftijd maakt ze ook al iets heftigs mee... Naarmate het verhaal vordert, leert ze zichzelf steeds beter kennen.

De schrijfstijl van Macy Annabelle is heel erg mooi en beeldend en ik was dan ook aangenaam verrast. Het is niet alleen een mooi verhaal over Bessia, maar het laat je ook stilstaan bij de kleine dingen die er werkelijk toe doen. Ik vond het persoonlijk zowel filosofisch als psychologisch. Er zitten écht hele mooie stukken in en ik denk dat je hier ook veel kracht uit kunt putten.

Het verhaal op zich is wel een beetje langzaam en je moet natuurlijk van deze spirituele reis houden, dus misschien dat het niet voor iedereen even boeiend is, maar ik vond het in elk geval een mooi verhaal! En het is mooi om de ontwikkelingen van Bessia te kunnen lezen.

Ik wil @meesiej heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar en ik ben heel erg benieuwd naar je volgende verhaal!

Beoordeling: 3,5 ⭐

Meer recensies van Silvie Leest