Een kat in het nauw

Silvie Leest Silvie Leest
28 mrt 2023

Maddie James heeft eindelijk toegegeven aan de smeekbeden van haar vriendin Katrina om haar kattencafé open te stellen voor meer dan tien katten. De uitbreiding levert de nodige aandacht op. Zo wordt Maddie benaderd door Jillian Allen, de directeur van de lokale dierenbescherming. Zij wil graag samen met Maddie een inzamelingsactie organiseren ten behoeve van lokale reddingsacties. Maddie schakelt haar zus Val in om het evenement te plannen.

Maar wanneer Val aankomt op de locatie van het evenement, vindt ze Jillian die is gewurgd met een kattenhalsband. Maddie en Val blijven achter met een hoop vragen. Was Jillians dood een tragisch ongeluk of is er iets sinisters aan de hand? Maddie moet er snel achter zien te komen voordat iemand anders in de gemeenschap in gevaar komt.

'Een kat in het nauw' is het vijfde deel van de serie met Maddie James in de hoofdrol en deze keer draait het om het inzamelen van geld voor lokale reddingsacties.

Maddie komt in contact met verschillende bekendheden en haar kattencafé komt goed in de spotlights te staan. Alles lijkt heel soepel te verlopen en Maddie heeft geregeld dat haar zus Val het evenement gaat plannen.

Het duurt even voordat Val het lichaam van Jillian vindt. De spanning wordt dus langzaam opgebouwd, maar vanaf het moment dat de dode vrouw wordt gevonden, neemt de spanning toe. Wie zit er achter deze moord? En wat zijn de motieven van diegene? Natuurlijk kom je er uiteindelijk achter hoe Jillian om het leven is gekomen.

Dit vijfde deel is zeker weer leuk voor mensen die van cosy crimes houden. Ikzelf vond dit deel ietsje minder boeiend dan de voorgaande delen, maar het volgende verhaal staat zeker weer automatisch op mijn lijst om te gaan lezen!

Oja, ik heb een aantal keren de vraag gekregen in hoeverre de katten een rol spelen in deze serie: dat valt dus reuze mee. Je leest wel natuurlijk over het kattencafé en JJ, de kat van Maddie, maar het draait echt niet alleen maar om dit onderwerp. Er gebeuren in elk deel namelijk spannende dingen, maar toch met een 'cosy sfeertje'.

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest