Schaduwspel

Silvie Leest 18 september 2025
Wanneer in het bos bij Slagtjärn een lichaam wordt gevonden in een mierenhoop, wordt Olivia Rönning ingeschakeld om de politie te helpen. Het lichaam is deels opgegeten en het hoofd ontbreekt.

Er zijn geen vingerafdrukken in de registers te vinden en niemand is vermist gemeld. De bloedsporen die worden aangetroffen bij een oude Sami-offerplaats veroorzaken onrust in het dorp.

Hoewel de gemeenschap openstaat voor buitenstaanders, groeit de spanning, mede door de aanwezigheid van een geïsoleerde fascistische familie. De dorpelingen zijn terughoudend om mee te werken met de politie, waardoor Olivia uiteindelijk de hulp moet inschakelen van Tom Stilton en Mette Olsäter.

Het was even een tijdje geleden, maar hier is dan eindelijk het negende deel van de Rönning en Stilton serie. De voorgaande delen heb ik met heel veel plezier gelezen, dus ik was enorm benieuwd naar dit vervolg!

Ook deze keer begint het meteen met een interessante inleiding. Je leest vanuit verschillende personages en er hangt een mysterieuze sfeer. En dan wordt al vrij snel in het verhaal een lichaam in een mierenhoop gevonden... zonder hoofd! Hierdoor zat ik al meteen in het verhaal, want deze vondst was natuurlijk lekker luguber.

Na een tijdje komt Olivia Rönning aan bod en zij probeert het team mee te helpen en te leiden naar de dader. Niet iedereen is hier even blij mee, maar Olivia laat zich niet kennen. De zaak is alleen ingewikkelder dan gedacht, dus de grote vraag is: Kunnen ze de dader op tijd vinden met de hulp van Tom en Mette?

Dit deel las ook weer fijn en vlot en vooral het begin vond ik erg goed en mysterieus! Je leest vanuit ontzettend veel personages en ik vond de afwisseling hierin fijn. Toch vond ik het soms een beetje langdradig en moet ik eerlijk toegeven dat dit niet het spannendste deel is van de hele serie.

Maar... het was zeker weer aangenaam om te lezen en ik ben blij dat dit negende deel is verschenen, want dit duo schrijft gewoon ontzettend fijn!

Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest