Ticket zonder retour
Niet lang na de geboorte van haar zoontje Daan ontdekt Ella dat haar man Rob er een Thaise minnares op na houdt. Erger nog, in de krant staat opeens dat een jonge Thaise vrouw in een naburige gemeente op gruwelijke wijze werd vermoord. Rob beweert dat hij deze vrouw nooit heeft ontmoet. In de hoop dat Rob niets met deze moord te maken heeft, gaat Ella zelf op onderzoek uit.
'Ticket zonder retour' draait om Ella en Rob. Samen hebben ze een zoontje en kort na de geboorte ontdekt Ella dat Rob een affaire heeft met een Thaise vrouw.
Je leest ook vanuit Rob en zo kom je erachter hoe hij deze vrouw heeft leren kennen. Er wordt namelijk regelmatig gebruik gemaakt van flashbacks naar die momenten.
Maar dan wordt er opeens een Thaise vrouw gevonden. Ze is vermoord en ze blijkt uit de omgeving van Rob en Ella te komen. Is het de vrouw waar Rob een affaire mee had? Ella gaat op onderzoek uit en de spanningen in het huwelijk van haar en Rob nemen steeds meer toe.
De schrijfstijl van Bettie is superfijn. Ik had nog nooit iets van deze auteur gelezen, dus ik was aangenaam verrast. De hoofdstukken zijn ook niet al te lang en dat ervaarde ik ook als zeer prettig.
Wel moet ik zeggen dat dit verhaal langzaam wordt opgebouwd en soms vond ik het dan ook een beetje traag. Het wordt niet heel erg spannend, maar de spanningen tussen Ella en Rob zijn wel goed beschreven. Je voelt steeds de onderhuidse spanning en ik was benieuwd wanneer dit zou gaan escaleren.
Op het einde neemt de spanning dan wel weer ietsje toe en kom je er ook achter wie de moord op de Thaise vrouw heeft gepleegd.
Het was een leuke kennismaking met deze auteur en ik kijk uit naar een volgend verhaal van haar!
Ik wil @bettieelias.schrijver heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5 ⭐️