traag kauwend lezen graag

SofieDeBraekeleer 23 februari 2022 Hebban Team
Ik las het boek in het Engels, wat mijn leeservaring automatisch iets trager maakte. Maar traag lezen bij deze turf is geen probleem. Het is een boek dat blijft boeien. De man maakt diepe indruk en komt heel authentiek en eerlijk over. Hij vertelt weloverwogen over de vele problemen die de VS en de wereld meemaakte voor en tijdens zijn presidentschap, vertelt over zijn leven en ideeën die leidden tot zijn keuze om voor het presidentschap te gaan en wijdt vaak uit over zijn dromen. Je maakt kennis met verschillende wereldleiders zoals Merkel, Sarkozy of Poetin, neemt een kijkje achter de schermen van de militaire operatie om Bin Laden uit te schakelen, leert meer over de verdeeldheid die er is tussen Republikeinen en Democraten, de vele bedenkingen die komen kijken bij de beslissing om wel of niet in te grijpen bij eventuele mensenrechtenschendingen in een ander land, beleeft mee hoe groot de chaos was bij de ramp met de Deepwater Horizon, leert bij over de gezondheidszorg in de VS, ... Obama is nooit giftig of gratuit gemeen, hij is weloverwogen en bedachtzaam en niet bang om ook zichzelf in vraag te stellen. Het boek is het portret van een intelligent en geïnformeerd man, die erin slaagt om de lezer heel veel bij te brengen en toch regelmatig aan het glimlachen te brengen. Een knap boek.

Meer recensies van SofieDeBraekeleer