Angela zoals we haar niet kennen
Angela Merkel is met pensioen , samen met haar man Achim. Ze zijn verhuisd van het drukke Berlijn naar het dorpje Klein-Freudenstadt in de regio Uckermark. Ze hebben intussen een mopshondje, genaamd Poetin en een persoonlijke begeleider Mike. Wat gaat Angela nu doen? Ze blijkt geweldig goed te kunnen bakken en Mike is dol op haar taarten, waardoor zijn BMI nogal stijgt.. fruit voor haar vruchtentaarten koopt ze bij een plaatselijke boerin en ze denkt dat ze met haar misschien wel bevriend kan raken, maar nee, het blijkt geen aardige vrouw te zijn en ook nog eens is ze vicevoorzitster van de AfD. Angela heeft het leuk in het dorp, maar wanneer ze in het kasteel van Klein-Freudenstadt het lijk aantreft van de graaf, voelt ze opeens als vanouds de drive om dit probleem op te lossen, onder het mom van: wir schaffen das!! Angela voelt zich Sherlock, Hercule Poirot en Miss Marple en haar Achim neemt zich voor de beste Watson te zijn die bestaat. Samen met Mike en Poetin gaat Angela op speurtocht. Er zijn nogal wat verdachten en Angela zet door, want de graaf wisselde erg graag van vrouw. Een heerlijk boek, staat garant voor veel leesplezier. Zo vindt ze het af en toe nodig om te aarden en dan vormt ze haar iconische ruit, je ziet het voor je. Uiteindelijk hat Angela es wirklich geschafft. Een prangende de vraag blijft staan: heeft Frau Merkel dit boek zelf gelezen??