Een vrolijk kinderboek met een diepere betekenis

tanjah76 tanjah76
3 mrt 2022

Genre: kinderboeken
De cover en de tekeningen in het boek zien er vrolijk uit. Het boek is uitnodigend om te lezen of voor te lezen
Floor is zeven jaar oud, ze houdt erg van buiten spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Ze ontdekt dat ze met haar opa in de hemel kan praten, ook leert ze haar beschermengel kennen. Opa wil zijn wijsheid graag met Floor delen, samen spreken ze regelmatig af op een bankje. Floor krijgt dan uitleg over haar gevoelens, over de gevoelens van anderen en hoe je daarmee kunt omgaan. Ook leert ze over energie, het gebruik van stenen en kleuren om je beter te voelen.
Het boek is leuk opgezet met kleurrijke tekeningen en verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Het boek biedt vooral veel informatie en is niet echt een verhaal met een hoogtepunt waarnaartoe gewerkt wordt. Het is niet een boek wat ik vroeger aan mijn kinderen zou hebben voorgelezen, waarschijnlijk zouden ze er de aandacht niet bij kunnen houden omdat het wel behoorlijk abstract is.
De schrijfstijl is begrijpelijk en goed voor te lezen aan kinderen, het verhaal is origineel. Het boek is een aanrader voor ouders die hun kinderen willen vertellen over gevoelens en hoe daar mee om te gaan, rouw en de energie van stenen en kleuren. In die laatste twee heb ik zelf minder interesse waardoor het verhaal voor mij minder interessant is.

Meer recensies van tanjah76