Een feelgood met spanning
Voor de leesclub van de boekenreizigers mocht ik De engel van Sevilla lezen. Ik heb het boek met veel plezier gelezen.
Sascha werkt in Sevilla in een resort waar ouderen een appartement en zorg kunnen kopen. Een ietwat vreemde constructie die bij sommige bewoners voor vraagtekens zorgt. Ook de oma van Sascha staat op de wachtlijst.
Wanneer er plotseling een bewoner overlijdt komen er twee nieuwe bewoners naar het resort. Op eens worden de verschillen tussen de bewoners wel erg duidelijk.
Sascha heeft een relatie met Joost de eigenaar van het resort, dit tweetal zorgt voor de nodige romantiek in het verhaal. Het verhaal wordt deels vanuit Sascha en deels vanuit Maria verteld. Maria is een pientere dame die op onderzoek uitgaat. Want wat is er nou eigenlijk met de vorige bewoner gebeurt en hoe komen die verschillen tussen de bewoners tot stand. Ze vermoedt onrecht en daar kan ze niet zo goed tegen. Wanneer ook Sascha haar vermoedens begint te krijgen wordt er een ouderenbrigade opgezet en het hele clubje gaat op avontuur. Het verhaal bevat alles romantiek, vriendschap, nieuwsgierigheid, onrecht en moord maar een thriller zou ik het niet noemen. Het is eerder een feelgood met spanning.
De karakters zijn goed neergezet en uitgewerkt, ze zuigen je mee in hun wereld en zorgen ervoor dat je steeds verder wilt lezen. De schrijfstijl is vlot en uitnodigend, het verhaal loopt als een trein.