Een spannende psychologische thriller
Voor de leesclub van de Boekenreizigers mocht ik het boek "Zeven" van Luc Vos lezen.
Anne Verelst een rechercheur bij de Belgische politie is nog aan het ontkateren van weer een avondje doorzakken wanneer ze een mail krijgt waar ze van schrikt en er toch wel vraagtekens bij zet. Om zeker te zijn dat de mail echt is vraagt ze collega John om hulp. De mail is wel degelijk echt en blijkt het begin van een reeks tragische gebeurtenissen. De politie krijgt beelden binnen van een ruimte waar zeven lijkenkisten staan, de eerste kist is belicht en er ligt een vrouw in. De tijd dringt, want de zuurstof is beperkt. Er start een zoektocht naar dader, motieven en plaats delict. Waarom kreeg Anne deze mail?
Het verhaal wisselt tussen Anne en de dader, dit zorgt voor een fijne afwisseling die je voortdurend in spanning houdt. De dader volgen we tijdens zijn misdrijven maar ook in zijn herinneringen, wat is er met hem gebeurt waardoor hij zo verknipt is geworden.?
Het verhaal is spannend en realistisch geschreven, je kunt je in de hoofdpersonen inleven. Ook stelt het verhaal actuele thema's aan de kaak als wangedrag op social media. Het verhaal bevat veel actie echter zouden de stukjes onderzoek wat mij betreft wat vlotter geschreven mogen worden. De gevoelens van de verschillende personen zijn ook goed uitgewerkt, de ervaringen van de dader, drankmisbruik van Anne, relatieproblemen, de angst en wanhoop van de slachtoffers waardoor de personen tot leven komen en je met ze mee kunt voelen. Langzaam wordt het steeds duidelijker hoe de dader zo geworden is, maar ook hoe het hele verhaal in elkaar steekt. Nieuwsgierig tot de laatste bladzijde.