Introductie (of herhaling) tot de klassieke wereld

TheBooksofC 24 juli 2025
Deze gids van de klassieke wereld laat je kort en bondig kennismaken met de Griekse en Romeinse tijd.  In 101 stukjes legt Mark Daniels op een toegankelijke manier je de basis uit.  Geen saaie opsomming van feiten en jaartallen, maar praktische toepassingen in onze huidige, moderne wereld.

Voor studenten die willen weten waarom de saaie lessen geschiedenis zo nuttig zijn
Voor niet-studenten die de geschiedenis graag nog eens herlezen
Voor fans van wist-je-datjes

Het is leuk om te weten dat een heel hoofdstuk handelt over de literatuur van deze periode, met een beschrijving van onder andere Homerus, de Ilias en de Odyssee...

Het hoofdstuk 'Wetenschap en uitvindingen' vond ik persoonlijk het interessantste.  Van de Griekse democratie en Romeinse wegen en baden weet iedereen plusminus de achtergrond, maar wat met de snackbar? De automatische deuren?  En je dagelijkse wekker?  Al lezende merk je dat we veel meer dan we dachten aan deze bijzondere periode te danken hebben.

Meer recensies van TheBooksofC