Wat maakt dat de ene mens slaagt en de andere niet?

TheBooksofC 04 september 2025
Heb je je ooit al eens afgevraagd wat er aan de bouw van de Afsluitdijk voorafging?
Deze Zuiderzeewerken, één van de grootste waterbouwkundige projecten ooit uitgevoerd, werden grotendeels uitgevoerd volgens de plannen van de Nederlandse ingenieur Cornelis Lely.  Al in 1891 ontwierp hij het eerste concept voor de afsluiting van de Zuiderzee.
In Fanatieke fantasten worden mensen beschreven die in het interbellum droomden van het verbeteren van de wereld rondom hen.  Wat maakt dat de ene mens slaagt en de andere niet?
De auteur Henri Beunders beschrijft in Fantastische Fantasten mensen die een grote impact hadden op hun omgeving, die een idee hadden en ervoor gingen.  Een leerrijke leeservaring boordevol weetjes.
PS Naast Cornelis Lely en de Zuiderzeewerken komt ook de Duitse architect Herman Sörgel in beeld.  Hij wou de Middellandse Zee droogleggen, en zo in één klap het Europese land- en energietekort oplossen. Hadden jullie al van deze plannen gehoord? Ik niet.

Meer recensies van TheBooksofC