Fine dining vanuit je eigen keuken

TheBooksofC 17 december 2025
Ik had echt zin om aan dit kookboek te beginnen en het heeft al mijn verwachtingen overtroffen.  Die heerlijke, maar o zo ingewikkelde sushirollen (dancing bonito, spiced tuna, surf & turf,...) kan je vanaf nu ook zelf thuis maken.  En het is geeneens zo moeilijk!

De gyoza bake & avocadotartaar zijn mijn grote favorieten, en ze komen intussen regelmatig op tafel.  Persoonlijk vind ik het fijn dat er variatie in het boek is, van 'snel op tafel' tot 'fancy fine dining' en zelfs nagerechten.  En dat allemaal met gemakkelijk te vinden ingrediënten (ook al moet je voor sommige zaken wel naar de Aziatische toko) én telkens voor 2 personen.  Zo handig!

Maar genoeg over de recepten, want ook het boek is prachtig en met zorg uitgebracht door Annebel Ploeg en haar man Thomas Welle van het restaurant @noriandrice.  Fun fact: op hun eerste date hebben ze samen sushi gemaakt!

Ideaal voor inspiratie voor de feestdagen, of om cadeau te geven aan een keukenprins(es).

Met dank aan @mythras.books voor dit prachtige kookboek.

Meer recensies van TheBooksofC