Eet smakelijk!
In Lekker vies kom je in 54 informatieve stukjes meer te weten over culinaire trends en hypes. Aan de hand van diverse ingrediënten en gerechten slaagt Klaartje Scheepers erin om ons eetgedrag en de psychologie erachter te ontrafelen. Want wat vinden we lekker of niet lekker, en waarom?
Haaivinnensoep, Dubai chocolade, drillpudding, koriander, quinoa, ziekenhuiseten,... Het komt allemaal aan bod. Als hobbykok erg leuk om te lezen allemaal! Op een aangename en vlotte manier worden al deze weetjes uitgelegd, en wil je steeds een hapje meer. Daarnaast biedt ze ook recepten en een kwartetspel (jaja!) aan en legt tussendoor uit waarom eenheidsworst zo heet.
Klaartje Scheepers is geen onbekende in de keuken, ze was eerder hoofdredacteur van Elle Eten, volgde koksopleidingen en scheef al diverse boeken over het onderwerp (Van aardappel tot avocado, Allerhande en zeventig jaar Nederlandse eetcultuur).
Met dank aan @declubvanechtelezers en @atlascontact voor het recensie exemplaar.