Lezersrecensie
Culinair toerisme naar het noorden van Japan
Hokkaido is een kookboek/reisverslag geschreven door chef Tim Anderson over zijn verblijf in Hokkaido, een eiland in het noorden van Japan. Hij geeft veel informatie over Hokkaido, over de Aino-keuken, over verschillende steden en hun eetcultuur dat dit eigenlijk een mooi basiswerk is over de streek.
Ben je benieuwd naar inktvis gevuld met mochirijst, curryramen, zalmbuik in nori, tempura van maïs, of een rijsthotdog (zie foto's!), dit boek serveert het je allemaal. Sommige ingrediënten zijn niet makkelijk te vinden, maar in een Aziatische winkel mag het geen probleem zijn.
In april van dit jaar werd het boek ook in het Nederlands uitgebracht. Deze uitgave is prachtig, verzorgd uitgewerkt en geeft een mooie afwisseling aan informatie, recepten, illustraties en (soms persoonlijke) foto's.
Deze gaat nog lang gebruikt worden als inspiratie én naslagwerk!
Ben je benieuwd naar inktvis gevuld met mochirijst, curryramen, zalmbuik in nori, tempura van maïs, of een rijsthotdog (zie foto's!), dit boek serveert het je allemaal. Sommige ingrediënten zijn niet makkelijk te vinden, maar in een Aziatische winkel mag het geen probleem zijn.
In april van dit jaar werd het boek ook in het Nederlands uitgebracht. Deze uitgave is prachtig, verzorgd uitgewerkt en geeft een mooie afwisseling aan informatie, recepten, illustraties en (soms persoonlijke) foto's.
Deze gaat nog lang gebruikt worden als inspiratie én naslagwerk!
1
Reageer op deze recensie