Spannende pageturner dicht bij huis
We volgen de zussen Brecht en Riene 3 dagen als het derde zusje Mette in mysterieuze omstandigheden is verdronken.)p Samen proberen ze te begrijpen wat er gebeurd is en hoe. Want ze zijn opgegroeid met de grillen van de Waddenzee en kennen de getijden.
Als je denkt dat oesters, een chronische darmziekte, Hitler, een bouwproject in Manhattan en de plotse dood onmogelijk in één verhaal te verwerken zijn, dan vergis je je. Dit dunne boekje (232blz) breit deze onderwerpen vlot aan elkaar. Soms was het :;me niet allemaal even duidelijk waarom het ter sprake kwam, maar het wérkt.
Al vanaf de eerste bladzijde zat ik in het boek. De tweede roman van Jilt Jorritsma is opgesplitst in korte hoofdstukjes waarin elke zus afwisselend aan het woord komt en lees je daardoor zeer vlot uit. Kortom, een aanrader!