Wij, moderne mensen, zijn onze wilde natuur (en daarmee onszelf) kwijt geraakt.

TheBooksofC 02 juli 2025
Dat is de boodschap van film- en documentairemaker Craig Foster. Hij vertelt in ‘De wilde ziel’ zijn levensverhaal aan de hand van bijzondere ontmoetingen met dieren en zijn terugkeer naar Zuid-Afrika. We nemen samen met hem een frisse duik (gheghe, kon het niet laten) in het onderwaterlandschap waar hij zich thuis voelt en beleven zijn proces om te leren spoorzoeken onder water. En hoe een octopus de trouwring voor zijn vrouw kon stelen ;)
Hij nodigt ons ook uit om naar onze eigen wilde ziel, onze eigen connectie met de natuur op zoek te gaan. Al ga je koude baden nemen, mediteren onder de sterren, met blote voeten in het gras wandelen,… maar probeer om de verbinding aan te gaan op jouw manier. Vlot geschreven, leuke kleurenfoto's (al had die van inktvispoep niet gemoeten lol)... Een spiritueel boek zonder het te willen zijn.

Meer recensies van TheBooksofC