Uitstekende debuutthriller
“Ademloos” wordt verteld vanuit het perspectief van Cecily Wong. Haar carrière kan ze wel vergeten en als ze niet een waanzinnig goed verhaal schrijft. Wanneer ze wordt uitgenodigd door een bekende klimmer, is ze verbaasd maar ook dolenthousiast. Maar niet iedereen is zo enthousiast. Cecily’s manager heeft twijfels of ze het wel aankan en besluit dat Cecily de hele reis zelf moet betalen. Bergklimmen is duur en de druk is groot. Ze moet en zal de top behalen om een exclusief interview te krijgen. Cecily’s perspectief is goed uitgewerkt en door het verhaal heen leer je haar steeds beter kennen. Daarnaast lees je af en toe ook fragmenten van haar blog die ze bijhoudt en lees je de draft van een artikel. Bergklimmen is een grote passie van Amy McCulloch en dat zij de Manaslu zelf heeft beklommen is overduidelijk te merken in het verhaal. De hele klim in het verhaal is beeldend en gedetailleerd omschreven, alsof je zelf op deze berg aanwezig bent. Verder is de schrijfstijl prettig om te lezen. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het verhaal vlot doorleest. Daarnaast is het plot uitstekend opgebouwd en de auteur probeert je steeds op het verkeerde been te zetten over wie mogelijk de dader zou zijn. Zelf had ik in het begin al een vermoeden en dit bleek aan het einde ook waar te zijn. Desondanks zit het verhaal goed in elkaar. “Ademloos” is een uitstekende debuutthriller en ik kijk uit naar meer thrillers van Amy McCulloch!