Onbreekbaar
Alexandra is een succesvolle zakenvrouw, maar haar relatie maakt haar niet gelukkig. Ze besluit een pauze te nemen en vertrekt samen met hun zoontje voor een korte tijd naar de Veluwe. Snel na aankomst wordt Alexandra ontvoerd. Demi is een tiener en raakt zwanger. Na een consult bij de abortuskliniek wordt ze klemgereden en in een busje gesleurd. Beide vrouwen kennen elkaar niet, maar worden samen gevangen gehouden. Kunnen ze ontsnappen?
Onbreekbaar wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en tijdlijnen. Zo lees je in het heden over Alexandra en Demi die vastgehouden worden, maar later in het verhaal wordt er een deel verteld over Alexandra in het verleden. Daarnaast lees je vanuit het perspectief van Jacob, in de zomer van 1991. Wat hij met het verhaal te maken heeft, kom je later achter.
De schrijfstijl van Marieke Damen is prettig en leest vlot. Daarnaast is de opbouw van het verhaal goed uitgewerkt en heeft het een interessante wending. De verschillende perspectieven zorgen voor een fijne afwisseling.
Onbreekbaar is het eerste boek dat ik heb gelezen van Marieke Damen, en ik vind het een uitstekende thriller. Het boek kon ik bijna niet neerleggen! Ik ben erg benieuwd naar haar nieuwste thriller; Het Perfecte Gezin.